lørdag den 28. august 2010

De første dage i Bordeaux


Der er mange måder at parkere sin Smart på. Dette er en af dem!



Grand Theatre
Der er 60 køer rundt i hele Bordeaux og det skulle efter sigende være en udstilling som går verden rundt.

Rådhuset

Place de la Victoire for enden af Rue Sainte Catherine

Laszlo(Ungarn) og Caroline(Norge) - to af de andre Erasmus studerende.
Pladsen ved Grand Hotel og Grand Theatre

Grand Hotel








Rue Sainte Catherine

Her er mange pæne døre. Her er et eksempel!





Efter sigende Europas største åbne plads i en by.


Bourse Maritime

Garonne floden


En af de mange små gader


Så fandt jeg tid til at skrive det tredje indlæg.


Vi ankom hertil onsdag eftermiddag og siden da er meget af tiden gået med lejlighedssøgning, hvilket dog indtil videre har været uden succes. Det er svært at finde noget og specielt at finde noget som er møbleret, hvilket ville være at foretrække. Men vi må fortsætte søgningen!


Vi er blevet meget positivt overrasket over prisniveauet hernede i supermarkederne. Generelt er varerne vel omtrent 30-40% billigere end i Danmark. 2 liter cola fås for 3,8 kr., 1 baguette for 3,5 kr osv. Maden består i høj grad af baguette, hvilket er billigt, men også lækkert med forskelligt pålæg, ost osv.


I torsdag gik vi ca 13-14 km rundt i en stor del af byen, da vi ville op til et kollegie og se på værelserne, de havde dog imidlertid ikke nogen ledige. Men da vi kom hjem var vi udmattede efter den lange tur i 35-37 grader varme. Det var dog sjovt at få set en stor del af byen og efter nogle dage hernede føler vi os da også hjemme og vi kan efterhånden sagtens finde rundt.

Bordeaux har ca. 220.000 indbyggere og er derfor ikke en rigtig storby, men størrelsen er tilpas og byen har alt hvad man kan få brug for inkl. Europas længste shoppinggade, Rue Sainte Catherine. Indtil videre har vi gået rundt til alt, men Bordeaux har også et slimrende offentligt transportnet og især de sporvogne, som kører rundt i det meste af byen er hurtige og nemme at finde ud af.


Igår aftes (Fredag aften) mødtes vi med nogen af de andre Erasmus-studerende ved Grand Theatre og derefter gik vi rundt i byen og så lidt forskellige seværdigheder. Indtil videre har vi mødt 2 piger fra Norge, 2 fra Lithauen, 1 fra Rumænien, 1 dreng fra Ungarn og 1 fra Spanien. De var alle vældigt søde og i aften skal vi mødes og spise aftensmad med dem nede ved Garonne-floden. I aften skulle der også komme 2 fra Finland.

Idag er målet at skrive til nogle flere udlejere og ellers er det bare at finde en telebutik, så vi kan få et lokalt fransk mobilnummer.

Bordeaux er en smuk, charmerende og hyggelig by, som har den perfekte størrelse. Dens mange små gader, sandstenshuse og store gamle bygninger gør byen unik. Jeg har lagt nogle billeder ind i toppen af bloggen, så I kan få et indtryk af byen.

Cordialement,
Morten

2 kommentarer:

  1. Hvor er du Morten? Vi kan ikke finde dig paa billederne? ;-)

    SvarSlet
  2. Jeg vil jo gerne lægge nogle GODE billeder ind ;) Hehe. Går det godt i Barcelona? :)

    SvarSlet